NOS NieuwsAangepast

Roemer: you'll never walk alone

De partijraad van de SP staat achter partijleider Roemer. Die kreeg onlangs veel kritiek omdat hij bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer niet genoeg voorbereid zou zijn geweest op vragen over cijfers.

De fractie blijft hem steunen, zo bleek deze week, en dat geldt ook voor de partijraad. Die vergaderde vandaag in Amersfoort. Toen Roemer aan zijn speech begon, kreeg hij een daverend applaus, waarop hij zei: "You'll never walk alone."

Armoede

Volgens hem verschuilen veel politici zich achter cijfers. Hij zei dat het veel makkelijker is om over cijfers te praten dan over "kinderen die opgroeien in armoede en die niet naar een feestje kunnen omdat ze geen geld hebben voor een cadeautje." De SP-leider voegde eraan toe dat er een kloof is tussen mensen met veel geld en mensen met veel schulden.

Aan het eind van zijn toespraak zei Roemer nog een keer: "You'll never walk alone". Daarmee wilde hij uitdrukken dat de SP er is voor mensen die het moeilijk hebben.

Geen militaire acties tegen IS

Tijdens de partijraad lichtten Roemer en fractiegenoot Van Bommel toe waarom de SP de militaire acties tegen Islamitische Staat niet steunt. Volgens Roemer is de kans levensgroot dat je met bommen en granaten nog meer ellende aanricht. Ook op dat punt staat de partijraad achter de fractie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl