NOS NieuwsAangepast

Stille tocht onthoofde Fransman

In de Zuid-Franse havenstad Nice is vanochtend een stille tocht gehouden voor een Fransman die in Algerije is onthoofd door moslimterroristen. Ruim 3000 mensen namen deel aan de tocht, die ongeveer een uur duurde.

Onder de deelnemers van de tocht waren 1000 witte rozen en 2000 foto's uitgedeeld van het slachtoffer, de berggids Hervé Gourdel. De tocht was georganiseerd door de lokale autoriteiten.

Wandelen

De deelnemers liepen van de haven naar een openluchttheater. Daar stonden familieleden, vrienden en collega's stil bij zijn passie voor de bergen. Ook bedankten ze mensen voor de vele steunbetuigingen.

De Franse gids werd afgelopen week onthoofd door een groepering die banden heeft met terreurgroep Islamitische Staat. De 55-jarige man kwam uit Nice. Hij was gaan wandelen in het noorden van Algerije.

Gegijzeld

Gourdel werd sinds zondag gegijzeld, door een groep die zich Soldaten van het Kalifaat noemt. In een eerdere videoboodschap kondigden ze de onthoofding aan. Die kon alleen voorkomen worden als Frankrijk zou stoppen met het bombarderen van IS-doelen in Irak. Frankrijk trok zich niets aan van het dreigement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl