Murray doet goede zaken in China

Andy Murray is nog een zege verwijderd van zijn eerste titel sinds zijn historische triomf op Wimbledon in 2013. De Brit, wiens deelname aan de ATP World Tour Finals nog onzeker is, versloeg in de halve finales van het ATP-toernooi van Sjenzhen de Argentijn Juan Monaco met 2-6, 6-3, 6-0.

Een set lang lukte helemaal niets bij Murray, die moeizaam op gang kwam op Chinese bodem. Na nog geen twintig minuten keek de nummer elf van de wereld al tegen een achterstand van 4-1 aan en binnen een half uur had de naar plek 97 afgezakte Monaco de eerste set op zak.

Murray, die een vermoeide indruk maakte, herstelde zich wel, maar kon niet lang profiteren van een voorsprong van 2-0. Vanaf 3-3 in de tweede set produceerde Murray echter minder afzwaaiers en vanaf dat moment gunde hij zijn Argentijnse tegenstander geen game meer.

ATP World Tour Finals

In Shenzhen doet Murray goede zaken voor de ATP World Tour Finals-ranglijst. Daarop bezet hij momenteel de elfde plek met 3155 punten. De beste acht tennissers kwalificeren zich voor het eindejaarstoernooi, dat in de voor Murray vertrouwde O2 Arena wordt gespeeld.

Zondag neemt de Brit het in de finale op tegen de Spanjaard Tommy Robredo (ATP-22), die zich eenvoudig ontdeed van de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP-30): 6-1, 6-4. Na 24 minuten had Robredo de eerste set al op zak en in set twee herstelde hij een achterstand van 3-0.

Murray en Robredo troffen elkaar voor het laatste in 2013 op Wimbledon. Toen was Murray in drie sets te sterk.