NOS SportAangepast

Benneteau gaat op voor eerste titel

Julien Benneteau heeft zich in Kuala Lumpur voor de tiende keer in zijn carrière geplaatst voor de eindstrijd van een ATP-toernooi. De Fransman, die nog wel wacht op zijn eerste titel, rekende in tweemaal 6-4 af met de Let Ernests Gulbis.

Voor Benneteau (ATP-28) betekent het al de derde opeenvolgende finale in Maleisië. Vorig jaar moest Benneteau de titel aan de Portugees Joao Sousa laten, een jaar eerder ging Juan Monaco uit Argentinië met de eindzege aan de haal.

In beide sets plaatste Benneteau, die zelf geen enkel breakpoint toestond, een break in de negende game. Gulbis, de nummer 13 van de wereld, speelde in de slotfase van zowel de eerste als de tweede set te slordig om aanspraak te kunnen maken op een finaleplaats. Een rommelige game op 4-4 in de eerste set leverde een woede-uitbarsting op waarbij hij zijn racket aan gruzelementen sloeg.

Nishikori

De 32-jarige Benneteau neemt het in de eindstrijd op tegen Kei Nishikori. De Japanner, onlangs verliezend finalist op de US Open, had drie sets nodig om Jarkko Nieminen van zich af te schudden: 6-3, 4-6, 6-2. De driesetter nam slechts een uur en 37 minuten in beslag.

Benneteau en Nishikori ontmoetten elkaar drie keer eerder en tweemaal was laatstgenoemde de sterkste. De laatste confrontatie werd in 2013 in Parijs gewonnen door Nishikori (6-4, 6-2).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl