NOS SportAangepast

Visser wil terug in Oranje

Handbalster Maura Visser wil terug in Oranje. De speelster van HC Leipzig is niet opgeroepen voor de oefentrip van het Nederlands team in aanloop naar het Europees Kampioenschap in Kroatië en Hongarije. Toch hoopt ze dat ze haar interlandcarrière een vervolg kan geven.

Visser werd in 2011 uit Oranje verwijderd na een ruzie met bondscoach Henk Groener en enkele teamgenoten. "Ik zal nu niet meer op zo'n manier reageren als toen. Er zijn in het verleden dingen uit mijn mond gekomen zonder na te denken", zegt Visser. "Daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden. Hoe ouder je wordt, hoe wijzer, zeggen ze."

Koppig

Toch is er nog steeds geen contact tussen bondscoach Groener en Visser. De 29-jarige spelverdeelster zegt wel openingen gegeven te hebben, maar daar is nog niks mee gebeurd: "In het begin heb ik bewust geen contact opgenomen, ik wilde rust. Maar nu, ik weet niet of ik echt koppig ben dat ik hem nog niet opgebeld heb."

De 29-jarige Nederlandse is nog steeds een topspeelster in Duitsland. Vorig jaar won ze met haar club de Duitse beker en in de competitie eindigde HC Leipzig drie maal achtereen op de tweede plek.

Dat het Nederlands team zich straks voorbereidt in Tunesië op het EK en dat ook haar Duitse teamgenoten in trainingskamp zijn steekt: "Het is jammer dat ik dan alleen bij de club train. Ik realiseer me steeds meer dat het toch jammer zou zijn als mijn interlandcarrière zo eindigt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl