NOS WielrennenAangepast

Het droomjaar van Dylan van Baarle

Zelf was Dylan van Baarle misschien nog wel het meest verbaasd toen hij van bondscoach Johan Lammerts te horen kreeg dat hij behoorde tot de selectie voor het WK wielrennen op de weg in het Spaanse Ponferrada. "Je hoopt er natuurlijk wel op, ik ben er trots op om voor mijn land uit te komen."

Van Baarle kent zijn rol; hij zal zondag knecht zijn voor kopman Bauke Mollema. "Ik zal zoveel mogelijk werk doen om ervoor te zorgen dat de kopman zo fris mogelijk aan de finish verschijnt."

Uitsluitend hoogtepunten

Van Baarle is pas 22, bezig aan zijn eerste jaar als wielerprof bij de Amerikaanse ploeg Garmin. Wat bedoeld was als een jaar om te proeven aan het bestaan als fulltime wielerprof werd een jaar van uitsluitend hoogtepunten. Van Baarle reed alle klassiekers uit waar hij aan de start verscheen en won eerder deze maand de Ronde van Groot-Brittannië.

In een klap behoort hij tot de grote mannen. "Het is allemaal heel snel gegaan. Het voelt raar als je ineens op het podium staat met Bradley Wiggins. Vooral omdat hij een treetje lager op het podium stond dan ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl