NOS NieuwsAangepast

"Molens verpesten uitzicht over zee"

Noordwijk baalt van de windmolenparken die op zee gebouwd gaan worden. "Het kabinetsbesluit is teleurstellend", zegt wethouder Pieter Jan Barnhoorn. "Het unieke vrije uitzicht over zee dreigt te worden verpest."

De windmolens komen zo'n 20 kilometer uit de kust. De wethouder vreest dat dat schadelijke gevolgen heeft voor het toerisme. "Natuurlijk gaan wij nog proberen de minister op andere gedachten te brengen en de Tweede Kamer te overtuigen."

Unieke beleving

Volgens Barnhoorn zijn de windmolenparken niet per se nodig. "Samen met andere kustgemeenten hebben wij een realistisch alternatief ontwikkeld dat wensen en belangen samenbrengt: de doelstellingen van het energieakkoord, betaalbaarheid en de unieke beleving van de Noordzee", zegt de wethouder.

Minister Kamp presenteerde vandaag kabinetsplannen om vijf grote windmolenparken te bouwen op drie locaties. Volgend jaar kan worden begonnen met de bouw van een park voor de kust van Borssele. Twee jaar later kan de aanleg beginnen van windparken voor de Zuid-Hollandse en Noord-Hollandse kust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl