NOS NieuwsAangepast

Cel voor doden militair op Curaçao

Een 21-jarige militair is op Curaçao tot drie jaar cel veroordeeld voor het doodschieten van een collega. Het slachtoffer werd op 9 juli op de kazerne in zijn rug geraakt door een kogel van de verdachte. De militair overleed drie weken later aan zijn verwondingen.

Het incident was waarschijnlijk een ongeluk. De verdachte zei dat hij per ongeluk een schot loste toen hij met zijn wapen speelde. Ook was er drank in het spel; de militairen hadden een fles whiskey leeggedronken terwijl ze naar de WK-wedstrijd Nederland-Argentinië keken.

Volgens de rechter heeft de veroordeelde begeleiding en behandeling nodig. Het laatste jaar van zijn straf is daarom voorwaardelijk.

Zorgwekkend

De rechter hekelt in het vonnis de "zorgwekkende situatie" bij de Curaçaose Militie, de eenheid die is gelegerd op marinebasis Suffisant. Militairen zouden geregeld onder invloed van alcohol aan het werk zijn. Ook is er volgens de rechter te weinig toezicht.

Ze heeft naar eigen zeggen filmpjes gezien waarin militairen voor de lol een Glock-pistool tegen hun hoofd hielden en de trekker overhaalden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl