NOS SportAangepast

Ryder Cup: VS leidt na fourballs

De Verenigde Staten gaan halverwege de eerste dag van de Ryder Cup aan de leiding. Phil Mickelson zorgde met een birdie voor de Amerikaanse voorsprong tegen Europa (2,5 - 1,5) na het onderdeel fourballs.

Bij fourballs spelen twee koppels tegen elkaar over achttien holes en heeft elke speler zijn eigen bal. Per hole wordt bekeken welke speler de beste score heeft, en dat levert de winnende partij één punt op. Bij de Ryder Cup spelen vier Amerikaanse en Europese koppels tegen elkaar.

Justin Rose en Henrik Stenson brachten Europa vrijdagochtend op voorsprong na een eenvoudige omloop (vijf punten voorsprong met nog vier holes te gaan) tegen Bubba Watson en Webb Simpson. Jordan Spieth en Patrick Reed sloegen de VS weer langszij. Zij klopten Stephan Gallacher en Ian Poulter (vijf punten voorsprong met nog vier holes te gaan).

Thomas Björn en Martin Kaymer verzuimden daarna een vol punt voor Europa te scoren. Rickie Fowler en Jimmy Walker liepen continu achter de feiten aan, maar kwamen op de achttiende en laatste hole alsnog langszij.

Comeback Mickelson/Bradley

De meeste spanning was te vinden in de strijd tussen Sergio Garcia/Rory McIlroy en Phil Mickelson/Keegan Bradley. De Europeanen leidden in het Schotse Gleneagles op drie holes voor het einde nog met één punt verschil, maar een eagle van Bradley en een birdie van Mickelson draaiden de score om.

Het tweede gedeelte van de dag op de Ryder Cup wordt vervolgd met het onderdeel foursomes. Dan speelt elk koppel met één bal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl