NOS SportAangepast

Voetbalsfeer bij start Ryder Cup

Onder luid gezang van massaal toegestroomde golfsupporters is de veertigste editie van de Ryder Cup vrijdagochtend van start gegaan in het Schotse Gleneagles.

Om half acht (lokale tijd) kwamen de eerste twee duo's de baan op. Justin Rose en Henrik Stenson mochten afslaan voor Europa, Bubba Watson en Webb Simpson begonnen het driedaagse toernooi voor de Verenigde Staten.

Amerikanen in de minderheid

Watson probeerde het publiek nog op te zwepen voor zijn eerste beurt, maar de Amerikaanse fans zijn ruim in de minderheid in Schotland. Amerikaanse media schrijven over een "voetbalachtige sfeer".

"Ook al staat het 10-6, dan kunnen jullie nog niet winnen", scandeerde een deel van het publiek, dat op die manier verwijst naar de Ryder Cup-overwinning van het Europese team in 2012. Amerika begon toen aan de laatste dag met een 10-6 voorsprong, maar verspeelde toch de titel.

Openingsceremonie

Donderdagavond werden beide teams tijdens de openingsceremonie officieel gepresenteerd op de golfbaan van Gleneagles. De 24 golfers werden onder begeleiding van applaus en doedelzakmuziek voorgesteld aan het publiek.

De komende drie dagen strijden die twaalf Europese en twaalf Amerikaanse golfers om de titel van het beste golfcontinent. Europa won het prestigieuze golfgevecht de afgelopen negen edities zeven keer. Of het team van captain Paul McGinley dit jaar opnieuw met de titel van de baan stapt, wordt zondag beslist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl