NOS SportAangepast

Bouchard en Kvitová naar finale

Eugenie Bouchard en Petra Kvitová hebben de finale van het WTA-toernooi in Wuhan bereikt. De als zesde geplaatste Canadese won met 6-2, 6-3 van Caroline Wozniacki en de als derde geplaatste Tsjechische was Jelina Svitolina met 6-3, 7-5 de baas.

Bouchard, de verliezend finaliste op Wimbledon, domineerde tegen de verliezend finaliste van de US Open in de rally's door de ballen snel te nemen. De Deense had daar in de Chinese hitte geen antwoord op en kampte bovendien met een blessure aan haar rechterbovenbeen.

In de eerste set nam Bouchard al snel afstand door twee keer een break te plaatsen. In het tweede bedrijf was het spannender. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar in het vervolg won Wozniacki geen game meer.

Geen nieuwe stunt Svitolina

Svitolina had eerder dit jaar nog de enige eerdere ontmoeting met Kvitová gewonnen en was in de kwartfinales verrassend te sterk voor Angelique Kerber. Tegen Kvitová kon ze niet opnieuw stunten.

In het eerste bedrijf liep de Wimbledon-kampioene van 2-2 uit naar 5-2. In de tweede set maakte Svitolina een break achterstand nog ongedaan, maar op 5-6 leverde ze opnieuw haar opslag in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl