NOS NieuwsAangepast

Nog één weekend zomer

Het wordt nog even zomers. Morgen en zondag loopt de temperatuur op naar 20 tot 23 graden, meldt Weerplaza.

Het is al weken goed weer. De hele maand september werd bijna dagelijks ergens in het land de 20 graden gehaald en vorige week werd het zelfs plaatselijk 27 graden.

Spelbreker

Volgens Weerplaza zou dit wel eens het laatste warme weekend van dit jaar kunnen worden. In de eerste helft van oktober zijn temperaturen van 20 tot 25 graden theoretisch nog wel mogelijk, maar dat zijn dan al snel recordwarme dagen. En de kans dat die in het weekend vallen is klein.

Morgen in de ochtend is er wel kans op mist. Later trekt de mist overal op en krijgt de zon vrij spel. Het is vrijwel windstil en de temperatuur stijgt tot ongeveer 20 graden.

Rustig najaarsweer

Zondag is de kans op mist kleiner. De zon schijnt vaak, maar er is soms sluierbewolking. Ook zondag is er vrij weinig wind en de temperatuur loopt op tot 20 graden op de Wadden en 23 in het zuidoosten.

Ook maandag kan het nog een mooie dag worden, misschien zelfs met de hoogste temperaturen. Dinsdag neemt de kans op buien weer toe. Er zijn aanwijzingen dat het rustige droge najaarsweer zich daarna herstelt met iets lagere temperaturen van 18 tot 21 graden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl