NOS SportAangepast

Alles klopt bij afscheid Jeter

Van Derek Jeters stoïcijnse en zakelijke aanpak van het honkbal was in zijn laatste thuiswedstrijd voor New York Yankees vannacht weinig meer over toen 48.000 fans keer op keer "Thank you Derek" scandeerden. De honkballegende werd overmand door emoties.

"Een aantal keer brak ik bijna", zei de 40-jarige Jeter, die in de MLB twintig jaar lang korte stop is geweest bij de Yankees. Na dit seizoen zet hij een punt achter zijn imposante loopbaan. "In het begin dacht ik: alsjeblieft, sla de bal nu niet naar mij."

"Ik dacht echt dat ik niet meer kon", vervolgde Jeter. "Het was alsof ik buiten mezelf trad. Op een andere manier kan ik het niet omschrijven."

Winnende run

Maar Jeter zou Jeter niet zijn als hij de Yankees in de negende inning niet 'gewoon' met een honkslag naar een 6-5 overwinning op Baltimore Orioles zou hebben geleid.

Honkbalsucces kleeft aan Jeter. Met de Yankees won hij vijf keer de World Series (1996, 1998, 1999, 2000 en 2009) en hij werd liefst dertien keer opgenomen in het All Star-team. Jeter was tegen Baltimore goed voor twee hits. Daarmee kwam zijn totaal op 3.463 hits in 2.745 wedstrijden.

In zijn laatste drie wedstrijden neemt Jeter niet meer de positie van korte stop in, maar die van aangewezen slagman. "Ik wilde iets speciaals hebben bij mijn afscheid van Yankee Stadium. Dat is het uitzicht dat ik hier vanavond had als korte stop."

Pokerface

En zo liet Jeter vlak voor het sluiten van de markt naast zijn honkbalkwaliteiten voor het eerst ook zijn emoties zien. "Die heb ik altijd goed verborgen weten te houden. Ik heb ze wel, maar ik wil ze niet laten zien."

"Ik hield mezelf altijd voor dat mijn gevoelens niet echt waren", aldus Jeter. "Of het nou ging om zenuwen, blessures, pijn, ik deed gewoon of het er niet was. Vandaag is me dat niet gelukt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl