PSV verslaat cupfighter Utrecht

PSV heeft zich als laatste ploeg een weg gebaand naar de laatste 32 in het KNVB-bekertoernooi. FC Utrecht werd in Eindhoven met 2-0 verslagen.

De negenvoudig bekerwinnaar had de buit snel binnen; na 18 minuten stond de eindstand op het bord. Jetro Willems opende de score al in de tweede minuut. Hij kapte wel heel simpel Anouar Kali uit en schoot de bal van twintig meter diagonaal en hard in de uiterste hoek.

Utrecht kon het in de flitsende openingfase niet belopen en had geluk dat Luciano Narsingh, Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon vlak na de 1-0 slordig afrondden. Een treffer kon echter niet uitblijven. Die kwam op naam van Santiago Arias, al was het eigenlijk Utrecht-verdediger Yannick Cortie die hem maakte. Hij veranderde Arias' lage voorzet van richting, waardoor Robbin Ruiter het nakijken had.

Utrecht kwam daarna beter in de wedstrijd en Rubio Roebin had de spanning terug kunnen brengen. Zijn inzet werd goed verwerkt door Remko Pasveer. De doelman had er vlak voor rust ook goed het oog in bij een fraaie uithaal van afstand van Tommy Oar.

Omschakeling

De cupfighters uit de Domstad bleven het in de tweede helft proberen. PSV werd bij vlagen ver teruggedrongen, maar gaf heel weinig weg en was in de omschakeling veel gevaarlijker. De hoogst zelden scorende Arias was dicht bij zijn tweede van de avond. Een schot van de Colombiaan ging via Ruiter en de paal naast het Utrecht-doel.

De ruimtes om te counteren werden almaar groter, maar Ruiter hield ook de snelle Jozefzoon van een treffer af. Verder was de thuisploeg in de eindpass steeds te slordig om de score op te kunnen voeren en de wedstrijd helemaal in het slot te gooien.

Utrecht kreeg nog één grote kans. Opnieuw was het Roebin die er na 72 minuten geen raad mee wist. Hij had op tien meter van het doel de hoek voor het uitzoeken, maar ramde de bal recht op Pasveer af.