NOS SportAangepast

Volleybalsters buigen voor de VS

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK hun eerste nederlaag moeten incasseren. Oranje, dat zijn eerste twee duels gewonnen had, boog in Verona voor de Verenigde Staten, de nummer twee van de wereld: 0-3 (27-29, 21-25, 18-25).

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen begon onbevangen aan het duel. Met name Celeste Plak en Judith Pietersen waren aanvallend op dreef. Nederland kreeg als eerste een setpunt, maar dat bleef onbenut. De Amerikaansen verzilverden even later hun vierde wel.

Amerikaanse servicedruk te groot

In het vervolg kwam Nederland steeds minder onder de servicedruk van de VS uit (vooral de opslag van Tetori Dixon bleek lastig te bespelen). Ondanks een snelle achterstand in de volgende sets bleef de ploeg wel knokken voor een beter resultaat. Pas halverwege de derde set, toen het gat zeven punten was, gooide het jeugdige Oranje de handdoek in de ring.

Vrijdag vervolgen de Oranje-dames hun toernooi met een wedstrijd tegen zevenvoudig wereldkampioen Rusland.

"Kans laten liggen"

Gido Vermeulen wilde niets afdoen aan de nederlaag, maar vond na afloop wel dat zijn volleybalsters zich tekort hadden gedaan. "Ik vind dat we de eerste set hadden moeten pakken. Op dat moment hebben we een kans laten liggen'', zei de bondscoach enigszins geïrriteerd.

Daarna kwam het onervaren Oranje er eigenlijk niet meer aan te pas tegen de medaillekandidaat. "Zij speelden erg snel en hun blok was goed georganiseerd. Omdat ze ook met hun service druk bleven leveren, konden we ons midden niet genoeg aanspelen", moest hij concluderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl