Twente eenvoudig langs Achilles

FC Twente heeft zonder noemenswaardige problemen de derde ronde in het KNVB-bekertoernooi bereikt. Achilles'29, hekkensluiter in de Jupiler League, kon het de Tukkers niet moeilijk maken: 1-3.

De club uit Groesbeek probeerde compact te spelen, maar bleek niet bestand tegen het combinerend vermogen van FC Twente. De bezoekers openden flitsend en Youness Mokhtar opende al vrij snel de score met een vrije trap over de muur. Nog voor rust maakte Luc Castaignos er met een diagonale schuiver via de verre paal 2-0 van.

Sterk spelende Castaignos

Twente was daarna niet van plan met de krachten te smijten. Het tempo zakte in, waardoor een grote score uitbleef. Halverwege de tweede helft prikte de sterk spelende Castaignos er nog wel eentje bij.

Achilles ging nog op zoek naar een eretreffer. Die leek er niet in te zitten, maar kwam er in de 89ste minuut alsnog. Thijs Hendriks profiteerde van een foute terugspeelbal van Rasmus Bengtsson.