NOS VoetbalAangepast

Uitgelekt: ontslagbrief Pastoor

Het 'lekken van bedrijfsgevoelige informatie naar de media' is voor AZ toch de reden geweest om Alex Pastoor te ontslaan. De Alkmaarse club ontkende dat op de eigen website met klem, maar in de ontslagbrief van 19 september, die in handen is van de NOS, wordt dat toch als voornaamste reden van ontslag aangevoerd.

"Inmiddels is voor AZ onomstotelijk komen vast te staan dat er wel degelijk sprake is geweest van het lekken van bedrijfsgevoelige en bovendien bewust verdraaide informatie vanuit de directe omgeving van Alex Pastoor", zo staat te lezen in de brief.

"AZ is volledig op de hoogte van alles dat zich in dat verband heeft afgespeeld en de onverkwikkelijke rol die Alex Pastoor hierin heeft gespeeld. Bovendien is nu gebleken dat Alex Pastoor hierover tegen AZ heeft gelogen toen hij hiermee werd geconfronteerd. Het moge helder zijn dat hierdoor sprake is van een ernstige vertrouwensbreuk met als gevolg dat AZ niet langer wenst samen te werken met Alex Pastoor."

Tegenstelling

Op maandag 22 september komt er een opmerkelijke wending. Dan schrijft de club op de eigen website: "AZ en Alex Pastoor zijn donderdag uit elkaar gegaan vanwege een integriteitskwestie. De club heeft de voormalig assistent-trainer nooit openlijk in de pers beticht van lekken van bedrijfsinformatie. Dit wordt wel in verschillende media ten onrechte aangehaald."

Ook over de besluitvorming staan de ontslagbrief en de eigen website haaks op elkaar. "AZ en Alex Pastoor zijn donderdag in goed overleg uit elkaar gegaan. Nadat de onderhandelingen over het hoofdtrainerschap in Alkmaar niet het gewenste resultaat opleverden, werd besloten om de wegen te scheiden."

In de ontslagbrief is te lezen: "In tegenstelling tot hetgeen u beweert, staat nergens in het persbericht vermeld dat er sprake zou zijn van een overeenkomst tussen Alex Pastoor en AZ, noch draagt AZ op enige wijze uit dat er sprake is van een ontslag met wederzijds goedvinden."

Definitief

Pastoor wil graag verder als trainer in Alkmaar. Uit de ontslagbrief blijkt dat dat voor de Alkmaarse club onmogelijk is. "Het besluit van AZ om de arbeidsovereenkomst met Alex Pastoor te beëindigen is dan ook definitief en onomkeerbaar."

AZ wil niet reageren op de tegenstellingen in de ontslagbrief en publicaties op de website dan wel het persbericht, omdat de zaak in juridische handen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl