NOS NieuwsAangepast

Cyprus: 300 vluchtelingen gered

Cyprus zegt dat 300 bootvluchtelingen die in de problemen waren gekomen, zijn gered. Een cruiseschip dat in de buurt voer, heeft ze aan boord genomen.

De vluchtelingen komen vermoedelijk uit Syrië. Ze kwamen zo'n honderd kilometer van de westkust van Cyprus in de problemen door hoge golven. De boot waarin ze zaten, was overvol.

Veel conflicten

Aan boord waren vooral vrouwen en kinderen. Volgens correspondent Conny Keessen gaat het vermoedelijk om vluchtelingen uit Syrië. "Het kan zijn dat Cyprus de bestemming was, omdat dit slechts 100 kilometer van Syrië ligt. Maar de meerderheid van de vluchtelingen probeert Italië, Griekenland of Malta te bereiken", aldus Keessen.

Alle vluchtelingen zijn volgens de Cypriotische autoriteiten in veiligheid. Het cruiseschip komt vanavond aan in de havenstad Limasol, waar de vluchtelingen worden opgevangen.

Door de vele conflicten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten is het aantal bootvluchtelingen dat Europa probeert te bereiken dit jaar fors gestegen. Ze komen vaak in overvolle bootjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl