NOS NieuwsAangepast

Boze Cat Stevens niet in New York

Zanger Cat Stevens heeft uit protest zijn concert in New York op 7 december geannuleerd. Hij kreeg van fans te horen dat de kaartjes voor het optreden op de zwarte markt voor absurd hoge prijzen werden verhandeld en was daar kwaad over.

Stevens, die zich in 1978 bekeerde tot de islam en sindsdien door het leven gaat als Yusuf Islam, komt volgende maand met een nieuw album.

Om de cd 'Tell 'Em I'm Gone' te promoten gaat hij op tournee door Amerika. Dat is opmerkelijk, want de Britse zanger heeft al bijna veertig jaar geen concerten gegeven in de VS.

Papieren kaartjes

In New York is wettelijk geregeld dat kaartjes voor concerten en theaters altijd op papier moeten worden gedrukt. Stevens is daar al jaren op tegen. Hij wil liever dat fans een kaartje bestellen via internet en dat ze bij de zaal hun paspoort moeten tonen.

Er komt nu een extra concert in Philadelphia en de datum voor het optreden in Boston is verzet naar 7 december, de dag van het concert in New York.

Europa

In november toert de zanger van onder meer 'Morning has Broken' en 'Father and Son' door Europa. Nederland wordt niet aangedaan. In 2011 gaf hij nog wel een concert in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl