NOS VoetbalAangepast

Rutten: niet boos, teleurgesteld

Feyenoord blijft momenteel weinig bespaard. Nadat de Rotterdammers een matige seizoenstart kenden en afgelopen zondag zwaar onterecht verloren van aartsrivaal Ajax (0-1), ging het ook in het bekertoernooi helemaal mis. Go Ahead Eagles zorgde voor een kortstondig bekeravontuur voor het geplaagde Feyenoord (2-0).

"Je zou bijna zeggen dat het niet meer mag. Het moet blijkbaar zo zijn", treurde Feyenoord-trainer Fred Rutten. "Na de vroege tegengoal herpakten we ons goed, maar toen stokte het toch. Het was een gelijkwaardige strijd en zij gaan door. En dat is heel zuur voor een team dat hard aan het vechten is."

"Diep door stof gegaan"

Rutten benadrukte dat hij tevreden was over de getoonde houding. "Je kan niet zeggen dat ze er niks voor doen. Dan zou ik hier als een heel boze trainer staan. Maar nu ben ik teleurgesteld", aldus Rutten.

"Ik zeg al weken dat de ommekeer gaat komen. Kennelijk moeten we eerst nog steeds een drempel over. We zijn hier in Deventer diep door het stof gegaan. Ik kan me als trainer ook niet herinneren dat ik ooit vier wedstrijden op rij heb verloren."

Ondanks de dramatische serie wil Rutten paniek voorkomen. "Ik wil niet moedeloos worden. Je moet door op de manier die we hebben ingezet. Je kan namelijk niet zeggen dat dit Feyenoord dramatisch slecht voetbal speelt. En dat is het vervelende ervan. Dan heb ik nog liever een wedstrijd waarin we geen pepernoot raken en helemaal van het matje worden geveegd, dan accepteer je dat makkelijker."

"Hoek waar de klappen vallen"

Ook aanvoerder Jordy Clasie maakte een aangeslagen indruk. "We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen", merkte Clasie met gevoel voor understatement op. "Keer op keer gaat het fout. We zullen er samen moeten uitkomen, je wint en verliest als team. We moeten eens goed met elkaar gaan praten."

Werd Feyenoord na de nederlaag tegen Ajax nog onder luid applaus richting de kleedkamers gestuurd, nu zal de stemming vermoedelijk minder positief zijn. "Iedereen klaagt, iedereen is boos en dat mag ook", aldus de middenvelder.

"Zelf zijn wij natuurlijk ook heel ontevreden. Maar we moeten samen door. We hebben een overwinning en doelpunten nodig. Dan komt het vertrouwen weer terug. We zullen als team snel moeten herstellen van deze klap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl