Eagles kegelen Feyenoord uit beker

Feyenoord is al in de tweede ronde het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld. De elfvoudig bekerwinnaar ging in Deventer mer 2-0 onderuit bij Go Ahead Eagles, dat Feyenoord in 2011 ook al vloerde in de derde ronde.

Het is de zoveelste tegenslag voor Feyenoord, dat slecht begonnen is aan het nieuwe seizoen. Van de twaalf officiële wedstrijden die de Rotterdammers tot dusverre speelden, gingen er zeven verloren en eindigden er drie in een gelijkspel.

Afgelopen zondag oogstte Feyenoord nog veel lof voor het spel tegen Ajax, hoewel ook die wedstrijd werd verloren. De uitschakeling in de beker maakt de positie van de nieuwe trainer Fred Rutten er niet sterker op.

Vliegende start Eagles

Al na twee minuten stonden de Eagles op voorsprong. Jules Reimerink haalde uit en zag de bal via Sven van Beek achter doelman Kenneth Vermeer in het doel verdwijnen.

Feyenoord was vervolgens wel beter, maar de thuisploeg gevaarlijker. Reimerink stoomde twee keer langs de rechterkant op en leverde prima voorzetten af. Fernando Lewis kwam eerst een teenlengte tekort en vervolgens kopte de spits uitermate zwak in. Vermeer voorkwam even later dat Sander Duits de 2-0 voor zijn rekening nam.

Feyenoord machteloos na rust

Feyenoord, dat zondag ondanks de nederlaag tegen Ajax applaus voor zijn spel had geoogst, kwam na rust nauwelijks in de buurt van doelman Mickey van der Hart. De Eagles-doelman moest wel handelend optreden (en deed dat knap) bij een kopbal van dichtbij van Colin Kazim-Richards.

Jop van der Linden had even daarvoor de thuisploeg op 2-0 gezet door een vrije trap keurig binnen te krullen.