NOS SportAangepast

Oranjedames verslaan ook Thailand

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun tweede wedstrijd bij het WK in Italië gewonnen. Thailand werd overtuigend met 3-0 verslagen: 25-20, 25-22, 25-18.

Thailand staat hoger op de ranglijst van de FIVB (twaalf om twintig), versloeg Oranje op het vorige WK in 2010 met 3-1, maar wist geen van de vier onderlinge wedstrijden in de World Grand Prix te winnen.

Vertrouwde basisploeg

In Verona begon Oranje in de inmiddels vertrouwde opstelling met spelverdeelster Femke Stoltenborg, Judith Pietersen, Anne Buijs, Celeste Plank, Yvon Beliën, Robin de Kruijff en libero Myrthe Schoot. De eerste set ging gelijk op tot 18-18; daarna drukte Nederland door.

In de tweede set verspeelde Oranje een 12-6 voorsprong (13-13), liet het Thailand van 13-18 terugkomen tot 18-19, maar was het aan het eind van de set weer bij de les. In de derde bedrijf maakte de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen het gedecideerd af. Tegen Kazachstan verslapte Oranje in de derde set, ditmaal bleef een inzinking uit.

Vermeulen was zeer tevreden over zijn team. "De Aziatische speelstijl van Thailand krijg je niet zomaar onder de knie. Omdat ze veel verdedigen zijn de rally's lang en omdat ze snel spelen krijg je geen tijd op adem te komen. Je moet dus veel geduld hebben en fysiek topfit zijn. Ik vind het erg knap dat we deze wedstrijd zonder setverlies hebben gewonnen."

VS volgende horde

Donderdag is de Verenigde Staten de derde tegenstander van Oranje. De Amerikaansen zijn net als Oranje en Rusland nog ongeslagen in groep C, maar moesten al wel een set inleveren.

De wedstrijd tegen de Verenigde Staten is donderdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op nos.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl