NOS NieuwsAangepast

iPhone-update verhindert bellen

iPhone-gebruikers klagen over een software-update die Apple vanavond heeft vrijgegeven. De update maakt bellen op sommige toestellen onmogelijk en ook de vingerafdrukscanner weigert dienst.

De update van Apple's besturingssysteem, iOS 8.0.1, verscheen al een week na het verschijnen van iOS 8. Volgens Apple lost de update een aantal problemen op, onder meer met het toetsenbord, de fotobibliotheek en HealthKit, Apple's nieuwe app om fitness-gegevens mee bij te houden. In plaats daarvan melden gebruikers op sociale media dat hun iPhone niet langer verbinding krijgt met het mobiele netwerk en dat de home-knop niet reageert op de vingerafdruk van de eigenaar.

Apple heeft de update inmiddels teruggetrokken. Tegen technologiewebsite Re/code zegt Apple dat het bedrijf de klachten onderzoekt.

Nieuwe iPhones

Het lijkt erop dat de problemen met iOS 8.0.1 zich beperken tot de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, die sinds afgelopen week in negen landen verkrijgbaar zijn. In Nederland gaan de twee nieuwe toestellen vrijdag in de verkoop. Over eerdere versies van de iPhone wordt beduidend minder geklaagd.

De iPhone 6 Plus kwam vandaag al in het nieuws, omdat een handjevol gebruikers zegt dat het toestel makkelijk verbuigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl