NOS VoetbalAangepast

Ajacied Milik scherp in beker

Ajax heeft zich probleemloos geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De Amsterdammers legden stadgenoot JOS/Watergraafsmeer in het Olympisch Stadion met 9-0 over de knie.

De hoofdklasser hield 22 minuten stand. Toen ging Mitchel Dijkstra ernstig in de fout. De doelman schoot de bal tegen Arkadiusz Milik aan, waarna de Pool simpel kon scoren.

De 20-jarige huurling van Bayer Leverkusen beleefde vervolgens de avond van zijn leven. Milik was bij alle treffers betrokken, behalve bij de 2-0 van Lucas Andersen. De Deen soleerde vanaf de middenlijn, omspeelde enkele spelers van JOS en schoof beheerst binnen.

"Waren het er zes?"

Milik was de tel kwijtgeraakt en dacht dat er een minder gemaakt te hebben. "Waren het er zes? Oh, sorry", zei na afloop tegen FOX Sports. "Een prachtige dag voor mij natuurlijk. Ik ben heel gelukkig en hoop op deze manier door te gaan bij Ajax."

Luis Suárez was de laatste speler die in een KNVB-bekerduel, ook namens Ajax, zes keer doel trof. De Uruguayaan deed dat in december 2009 in het gewonnen bekerduel met WHC (14-1).

"Ik ga me natuurlijk niet met hem vergelijken", blijft Milik bescheiden. "Ik moet nog veel leren, veel wedstrijden spelen en veel doelpunten maken."

Straftraining

Ajax-coach Frank de Boer had de tegenstander vooraf goed bekeken en gerekend op een grote uitslag. "Ik had gezegd dat we hier wel met dubbele cijfers moesten winnen. Dat is niet gebeurd, dus morgen een straftraining", grapte hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl