Heracles Almelo klopt HBS in beker

Heracles Almelo heeft eindelijk een reden om te juichen. De nummer laatst in de eredivisie, die nog geen enkel punt bij elkaar speelde, plaatste zich voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi dankzij een moeizame zege in Den Haag op topklasser HBS.

De Heraclieden kwamen al snel op voorsprong. Bryan Linssen schoot raak na een goede combinatie met Wout Weghorst. De thuisploeg kreeg vervolgens voldoende kansen om langszij te komen. Kevin Schutte, Tjeerd Westdijk en Mike de Geer wisten doelman Dennis Telgenkamp echter niet te verschalken.

Halverwege de tweede helft leek het pleit op Sportpark Craeyenhout beslecht toen Weghorst de 2-0 voor zijn rekening nam.

HBS maakte het echter weer spannend. Invaller Jasper Roberti werd in de zestien gevloerd en De Geer verzilverde de door arbiter Kevin Blom toegekende strafschop. De topklasser was daarna nog dicht bij de gelijkmaker, maar een verlenging bleef de geplaagde eredivisionist bespaard.