NOS SportAangepast

Iwema vervangt Schouten in Moto3

Jasper Iwema keert terug in de Moto3. De Drent vervangt vanaf komend weekeinde landgenoot Bryan Schouten bij CIP. Het Franse team is niet tevreden over de prestaties van Schouten.

De 24-jarige Iwema motorcoureur uit Hooghalen moest aan het eind van vorig seizoen vertrekken bij RW Racing. Hij ging vervolgens in het EK rijden voor het Spaanse Machado, maar stapte daar na twee teleurstellende races weer op.

Iwema kreeg dit jaar een wildcard voor de TT in Assen en was met de twaalfde plaats de beste Nederlander. Komend weekeinde staat voor Iwema de grote prijs van Aragón op het programma.

Balen voor Schouten

Schouten is teleurgesteld, maar heeft wel begrip voor de situatie. "De prestaties en de resultaten die ik wilde boeken zijn er onvoldoende gekomen en daar baal ik van. Ik weet namelijk zeker dat ik het kan en daarom zal ik de komende weken en maanden er hard aan werken te laten zien dat ik een gedreven sporter ben die het verdient een plek te hebben in de GP", zegt Schouten op de site van de KNMV.

"Het zijn moeilijke beslissingen", zegt bondscoach Barry Veneman. "Maar we moeten ook kijken naar de realiteit en de veiligheid. Voor het rijden in het WK Moto3 is een volledige focus en 100% concentratie nodig. Als die er niet zijn maak je geen kans en wordt het uiteindelijk zelfs onveilig."

Veneman wil Schouten niet laten vallen. "We moeten nu kijken hoe we Bryan weer op zijn niveau krijgen, want ik ben er zeker van dat hij de rijcapaciteiten heeft. Maar Jasper heeft dit seizoen een duidelijk andere sporthouding aangenomen, heeft de focus en verdient de kans om zich te laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl