NOS SportAangepast

Tafeltennissers winnen tweede duel

De Nederlandse tafeltennissers zijn goed begonnen aan de EK. Oranje, dat uitkomt op het derde niveau, was in Lissabon met 3-2 te sterk voor Cyprus. Eerder werd San Marino met 3-0 verslagen.

Tegen de Cyprioten bracht Rajko Gommers uiteindelijk het beslissende punt binnen door Yiangos Yiangou in drie games te verslaan: 13-11, 11-4, 11-6.

De andere winstpartijen kwamen op naam van Ewout Oostwouder en Laurens Tromer.

San Marino aan de kant gezet

Rajko Gommers opende tegen San Marino het bal en was in dertien minuten klaar met Marco Vanucci: 11-3, 11-4, 11-2. Ewout Oostwouder had het vervolgens niet veel lastiger tegen Mattia Berardi, al had hij voor zijn 11-5, 11-4, 11-5 zege wel vier minuten meer nodig. Laurens Tromer moest tegen Davide Muccioli weliswaar een game afstaan, maar bezorgde Nederland met een 11-6, 9-11, 11-4, 11-5 overwinning wel het beslissende punt.

De kersverse bondscoach Li Jiao was tevreden: "Het was geen hele lastige wedstrijd, een overwinning was zeker de verwachting. Een goede start van het toernooi".

De overige pouleduels zijn met Montenegro en Schotland. De nummers één en twee van de groep strijden om de 37ste tot en met 40ste plaats op de EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl