NOS NieuwsAangepast

"iPhone 6 Plus buigt eenvoudig"

De iPhone 6 Plus, die vorige week in de verkoop ging, lijkt gemakkelijk te buigen. Gebruikers klagen daarover op verschillende sites. De telefoon zou in broekzakken krom trekken.

Zo meldde een Franse blog gisteren dat een iPhone-gebruiker de nieuwe telefoon in zijn broekzak had zitten en er gebogen uithaalde. Toen de klacht werd doorgegeven aan Apple, werd verteld dat de reparatiekosten ongeveer driehonderd euro waren.

Het buigen van de telefoon zou gebeuren als de telefoon voor langere tijd in een broekzak zit. Een man meldt op het forum MacRumors dat hij in totaal zijn telefoon achttien uur in zijn broekzak had. Daarna kwam hij erachter dat zijn nieuwe aanwinst gebogen was.

Andere forumleden onderschrijven zijn verhaal. De telefoon heeft daar volgens de leden last van vanwege het relatief grote schermformaat van 5,5 inch.

Zwakke punt

YouTube-gebruiker Unbox Therapy besloot in een video zijn iPhone 6 Plus met zijn duimen te buigen. Dat lijkt relatief eenvoudig te gaan. De man merkt op dat het zwakke punt van de telefoon bij de volumeknoppen lijkt te zitten.

Apple heeft nog niet gereageerd op de klachten. Vanaf vrijdag zijn de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus in Nederland verkrijgbaar.

Beschermhoes

Bij de introductie van de iPhone 4 in 2010 waren er veel klachten over slechte ontvangst. Apple deed toen alle klanten met een iPhone 4 een beschermhoes cadeau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl