NOS SportAangepast

Oranje wil revanche op Thailand

De Nederlandse volleybalsters hopen woensdagavond de goede WK-start een vervolg te geven tegen Thailand. Oranje, dat dinsdag met 3-0 te sterk was voor Kazachstan, is op z'n hoede voor de sterkte en Aziatische strijdwijze van de opponent.

"We hebben geprobeerd een Aziatische stijl na te bootsen op de trainingen. Je moet veel tegen Azië spelen om dat leren", vertelde Gido Vermeulen tegen volleybal.nl. Thailand speelt volgens de bondscoach een systeem met veel variatie in het aanvalsspel. "Rusland en de VS spelen meer op kracht, dat is weer iets heel anders."

Knok-volleybal

Vermeulen was tevreden over het eerste optreden van zijn ploeg. "Kazachstan speelt een Aziatische en Russische stijl, dus we moesten gefocust en voorbereid zijn. Dat hebben we goed gedaan. In de derde set lieten we het even lopen, maar zijn we met ons bekende knok-volleybal teruggekomen."

Nederland treft Thailand voor de zesde keer in officieel wedstrijdverband. Oranje verloor vier jaar geleden met 3-1 van de Thaise vrouwen op het WK in Japan. Wel was er vier keer een Nederlandse zege in de World Grand Prix.

Nederland-Thailand is woensdagavond vanaf 20.00 uur rechtstreeks te volgen via NOS.nl en later in samenvatting te zien op televisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl