NOS WielrennenAangepast

Martin gaat voor vierde WK-titel

Drie keer werd Tony Martin al individueel wereldkampioen tijdrijden. Daarmee heeft de Duitser een regenboogtrui minder dan Fabian Cancellara. Vandaag hoopt Martin op gelijke hoogte te komen.

Op het 47,1 kilometer lange parcours bij het Spaanse Ponferrada heeft Martin in ieder geval niets te vrezen van Cancellara, die zich volledig richt op de wegwedstrijd van aanstaande zondag en vandaag zelfs niet op de startlijst staat.

Maar ook als de Zwitser wel aan de start had gestaan was Martin de grote favoriet geweest in de race tegen de klok. Daarvoor is hij de laatste jaren simpelweg te oppermachtig geweest in de tijdrit. Niet alleen tijdens WK's, maar ook in de grote rondes: Er prijken vier Touretappes op zijn palmares en begin deze maand bracht der Pantzerwagen zijn Vueltatotaal op twee ritzeges.

Alleen uit het teleurstellende optreden (brons) van zijn ploeg Omega Pharma - Quick Step afgelopen zondag zou de concurrentie (Bradley Wiggins, Tom Dumoulin) de hoop kunnen putten dat Martin te kloppen is.

De tijdrit voor mannen is woensdag vanaf 15.00 uur LIVE te volgen via NPO 1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl