Britse IS-gijzelaar stuurt boodschap

De Britse hulpverlener Alan Henning, die door IS-strijders wordt vastgehouden, heeft een audioboodschap gestuurd naar zijn familie in Groot-Brittannië. Hennings echtgenote Barbara zegt dat haar man in de opname smeekt om in leven te blijven.

In december vorig jaar vervoerde Henning (47) medicijnen naar een ziekenhuis in Noordwest-Syrië, toen hij werd ontvoerd door de terreurorganisatie Islamitische Staat.

Buitenlandse Zaken in Londen gaf zondag een verklaring van Barbara Henning vrij waarin ze IS vraagt om de vrijlating van haar man.

Hetzelfde lot

Op de video van 13 september waarin te zien was hoe een IS-militant een andere Britse hulpverlener onthoofdde, werd ook Henning getoond.

De gemaskerde beul zei dat Henning hetzelfde lot wachtte als de Britse premier Cameron de strijd tegen IS blijft steunen.

Geen spion

"We begrijpen niet waarom de leiders van Islamitische Staat nog altijd dreigen Alan te doden", zei Barbara Henning nadat ze de boodschap van haar man had gekregen.

Volgens haar heeft een islamitische rechtbank bepaald dat haar man geen spion is en dus geen bedreiging vormt. "Ik vraag IS te luisteren naar de uitspraak van hun eigen rechters. Laat Alan alsjeblieft gaan."

Afgelopen week hebben Britse moslimleiders in een open brief in de krant gepleit voor de vrijlating van Henning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl