Koeman verslaat Arsenal in Cup

Trainer Ronald Koeman blijft met Southampton excelleren in het Engelse voetbal. De nummer twee van de Premier League verraste dinsdagavond Arsenal in de derde ronde van de League Cup.

De brigade van Koeman was in Londen met 2-1 te sterk voor de ploeg van coach Arsène Wenger.

Arsenal kwam door een treffer van Alexis Sanchez in de veertiende de minuut nog wel op voorsprong. Dusan Tadic (strafschop) en Nathaniel Clyne bezorgden Southampton nog voor de rust een voorsprong, die na de pauze knap werd vastgehouden.

Liverpool door na penaltymarathon

Liverpool kroop door het oog van de naald. De Reds klopten Middlesbrough, na een 2-2 eindstand, met 14-13 in de strafschoppenserie.

De eerste penalty van Middlesbrough, dat uitkomt in het Championship, werd gemist door Patrick Bamford. Raheem Sterling kon het duel bij 4-3 beslissen, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. De volgende twintig penalty's gingen erin (ook de keepers scoorden) waarna Albert Adomah de schlemiel werd door de bal naast te schieten.