ADO uit beker na penaltyblamage

ADO Den Haag is uit de KNVB-beker geknikkerd door eerstedivisionist Almere City. Na 120 minuten voetbal was de stand in Almere 2-2, waarna de Hagenaars hopeloos faalden vanaf elf meter.

Geen van de strafschoppennemers van ADO wist zijn strafschop te verzilveren. Thomas Kristensen (lat), Aaron Meijers (recht op keeper af), Gianni Zuiverloon (gestopt) en Dion Malone (over) misten. Ook bij Almere waren de penalty's bepaald niet vlekkeloos. Drie spelers misten, maar Vincent Janssen en Jason Oost scoorden wel.

ADO was in de eerste helft nog op voorsprong gekomen door een doelpunt van Mike van Duinen, maar Janssen tekende halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker.

Ook in de verlenging scoorden beide ploegen eenmaal. Opnieuw Janssen voor Almere City en Kristensen, toen nog wel trefzeker van de strafschopstip, in de slotfase voor ADO. Timothy Derijck maakte dat al niet meer mee. Hij werd in de 70ste minuut uit het veld gestuurd wegens het vasthouden van een doorgebroken speler.

Bekijk hier alle uitslagen van de tweede speelronde in de KNVB-beker.