NOS VoetbalAangepast

Bayern schudt medekoplopers af

Van de vier lijstaanvoerders in de Bundesliga is voorlopig alleen Bayern München nog over. De landskampioen won thuis met 4-0 van SC Paderborn, dat sinds zaterdag op doelsaldo de verrassende koploper was.

Arjen Robben keerde bij Bayern terug in de basis. Hij zou zaterdag tegen HSV (0-0) al zijn opwachting maken, maar toen haakte hij af tijdens de warming-up met een lichte hamstringblessure. Hij had de afgelopen weken ook al last van blessures aan zijn enkel en knie.

Tegen Paderborn hadden Mario Götze en Robert Lewandowski binnen een kwartier het net al gevonden. Daarna was Götze weer scherp (3-0) en bepaalde Thomas Müller de eindstand op 4-0. Robben speelde het hele duel mee.

Mainz en Hoffenheim gelijk

Mainz en Hoffenheim, tot vanavond de derde en vierde koploper, speelden gelijk. Mainz met 1-1 bij Eintracht Frankfurt en Hoffenheim thuis met 3-3 tegen SC Freiburg. Mainz en Hoffenheim hebben nu logischerwijs twee punten minder dan Bayern.

Klaas-Jan Huntelaar won met Schalke 04 met 3-0 bij het Werder Bremen van Eljero Elia. Huntelaar scoorde niet, dat deden Max Meyer, Roman Neustädter en Tranquillo Barnetta. Schalke klom daardoor naar de dertiende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl