80 kilo drugs tussen de bloemen

In Brabant zijn vijf mannen opgepakt die verdacht worden van drugssmokkel en het witwassen van geld. Ze gebruikten vrachtwagens en bestelauto's van een bloemengroothandel in Best.

De Britse douane onderschepte een van de auto's en vond ruim tachtig kilo drugs tussen de lading. In Amsterdam werd een man opgepakt die een geheime bergplaats in z'n auto had en bijna honderdduizend euro vervoerde. Justitie denkt dat de bende een systeem had om cash geld aan elkaar door te sluizen.

Opgezette giraffe

De verdachten communiceerden via afgeschermde telefoons, die ze van een spyshop kregen. De politie heeft woningen en bedrijfspanden doorzocht en daarbij zijn onder andere drugs en vuurwapens in beslag genomen. Ook werden sieraden, schilderijen en beelden in beslag genomen, net als een opgezette giraffe.

De hoofdverdachte is een 32-jarige man uit Eindhoven, die vermoedelijk in Spanje zit. Justitie is nog naar hem op zoek. De actie van vandaag is volgens het OM het begin van harder optreden tegen de georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl