NOS SportAangepast

Turnsters mikken op top-12

Vrouwenbondscoach Gerben Wiersma reist vrijdag met zeven turnsters af naar China, waar op 3 oktober de wereldkampioenschappen beginnen. De doelstellingen werden dinsdag in Beekbergen toegelicht: als land een top-12-notering, individueel een plaats in de allroundfinale en een top-12-notering op een toestel.

Wiersma, die pas na de podiumtraining een reserve aanwijst, heeft onder anderen Céline van Gerner weer in zijn selectie. Zij was in 2012 in Londen verantwoordelijk voor het beste resultaat (twaalfde) ooit van een Nederlandse turnster op de Olympische Spelen. Pas in mei meldde ze zich na lange absentie in de turnzaal. "Haar niveau is nu al bewonderenswaardig", meldde de bondscoach.

Vol voor Rio

Van Gerner zelf mikt op een plaats in de allroundfinale, waarin de beste 24 meerkampsters uitkomen. Wiersma neemt verder Shirley van Deene, Vera van Pol, Maartje Ruikes, Lisa Top en de tweeling Sanne en Lieke Wevers mee naar Nanning, waar de vrouwen op 5 oktober voor het eerst in actie komen.

Wiersma: "Ons doel blijft structureel vanaf 2020 bij de beste twaalf landen van de wereld te horen. Maar dat betekent niet dat we niet vol voor Rio gaan. Het gaat er de komende jaren om de D-scores omhoog te krijgen en de fitheid van de turnsters te vergroten."

In Nanning plaatsen de beste 24 landen zich voor het WK van 2015, het eerste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl