NOS VoetbalAangepast

Oranjevrouwen treffen Schotland

De Nederlandse voetbalsters beginnen tegen Schotland aan de play-offs van de WK-kwalificatie. Schotland staat 21ste op de wereldranglijst.

Het sterke Italië wordt in eerste instantie ontlopen als tegenstander in de play-offs, omdat Oranje een beschermde status heeft. De Italianen nemen het in de andere halve finale op tegen Oekraïne. Het lijkt erop dat de vrouwen van bondscoach Roger Reijners niet stonden te springen om af te reizen naar Kiev: "Ik kan me dat gevoel wel voorstellen en wat dat betreft is het een goede loting. Als het gaat over voetbaltechnische kwaliteit, dan had het niet zoveel uit gemaakt."

Reijners heeft vertrouwen

De halve finales van de play-offs worden eind oktober gespeeld. Als Oranje verder komt wacht in november de finale, waarin een ticket voor het WK op het spel staat. Daarin is Italië of Oekraïne de tegenstander. "Ik denk zeker dat de kans aanwezig is dat we het WK halen, als je kijkt naar de ontwikkeling die het team doormaakt. De laatste wedstrijd speelden we in en tegen Noorwegen, een topland. Dat geeft vertrouwen om deze wedstrijden tegemoet te treden", vertelde Reijners.

Het Nederlands vrouwenelftal plaatste zich nog nooit voor een mondiale eindronde. Het WK in Canada begint volgend jaar op op 6 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl