Bergsma gaat ook allrounden

Jorrit Bergsma gaat zich komend schaatsseizoen ook richten op het allrounden. De olympisch kampioen op de 10 kilometer wil zich in eerste instantie proberen te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen allround, die eind december op het programma staan.

Bergsma, die dit seizoen in het pak rijdt van Clafis, richtte zich de voorbije jaren alleen op de lange afstanden en op de marathon. De pupil van coach Jillert Anema neemt het allrounden nu heel serieus. Hij wil ook op dat vlak de concurrentie aangaan met Sven Kramer, door zijn 1.500 meter te verbeteren.

Mogelijk EK

Als Bergsma zich plaatst voor de NK en vervolgens ook een startbewijs bemachtigt voor de EK allround, zal hij zeker in het Russische Tsjeljabinsk aan de start verschijnen. "Ik kom steeds dichter bij Kramer", liet Bergsma weten op de vraag of zijn 500 meter al goed genoeg is.

Dat Bergsma ook gaat allrounden wil niet zeggen dat de lange afstanden minder serieus worden genomen. "De marathon is er vorig jaar een beetje bij ingeschoten, dat wil ik dit jaar ook wel meer oppikken. Ook op de kamioenschappen wil ik echt wel weer voor de marathontitels gaan. Dus ik heb wel meerdere doelen."

Geen World Cups voor Clafis

Anema liet dinsdag bij de ploegpresentatie weten dat zijn ploeg Clafis niet zal afreizen naar Japan en Zuid-Korea voor de World Cups in november. Volgens de temperamentvolle coach passen die wedstrijden om de wereldbeker niet in zijn programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl