NOS NieuwsAangepast

Roemer: vertrek niet aan de orde

SP-leider Roemer is niet van plan geweest om op te stappen na de kritiek op zijn optreden tijdens de Algemene Beschouwingen. Over een eventueel vertrek zei hij na de wekelijkse fractievergadering: "Dat was en is niet aan de orde. Er zijn warme woorden gevallen en iedereen vond het jammer wat er vorige week gebeurd is."

Roemer heeft het vertrouwen van zijn fractie, zo bleek na afloop. "Ik heb veel vertrouwen dat we als team door kunnen gaan", zei Kamerlid Gesthuizen. Volgens het Kamerlid Smaling zijn er door de fractieleden "wijze en warme woorden" gezegd tegen Roemer. Hij is volgens Smaling ook de onvolprezen leider van de SP.

Aanvallen

Roemer bleek vorige week tijdens de Algemene Beschouwingen niet goed voorbereid op de stevige aanvallen van andere fractievoorzitters. D66-leider Pechtold verweet de SP-leider bangmakerij over de zorg zonder exacte cijfers paraat te hebben.

PvdA-leider Samsom bleef hameren op het ontbreken van een tegenbegroting van de SP, een door het Centraal Planbureau doorberekende alternatieve begroting voor 2015.

Ongelukkig

SP-Kamerleden vroegen zich binnenskamers af wat er mis is gegaan met de voorbereiding op de Algemene Beschouwingen. Sommige SP-Kamerleden bleken ongelukkig met het optreden van Roemer, maar er werd wel benadrukt dat zijn leiderschap niet ter discussie staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl