NOS VoetbalAangepast

Circus Paderborn doet Bayern aan

En toen zeilde de bal over een recordafstand van 83 meter in het doel. Het wonderdoelpunt van Moritz Stoppelkamp afgelopen weekeinde vertelt het verhaal van SC Paderborn in één actie. Zoals alles lukt dit seizoen, lukte ook de poging van Stoppelkamp in blessuretijd tegen Hannover (2-0).

Voor het eerst in de 107-jarige clubgeschiedenis speelt de club op het allerhoogste Duitse niveau. Na vier duels is Paderborn zonder nederlaag en nog mooier: koploper op doelsaldo. Met een voor Duitse begrippen zeer bescheiden begroting (vijftien miljoen) beleeft Paderborn een klein wonder.

"Komen niet voor een foto"

Vanavond staat de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Bayern München (begroting 160 miljoen) op de rol. Bayern heeft net zoveel punten als Paderborn en dus is sprake van een topper. Paderborn-trainer André Breitenreiter hoopt dat zijn stuntploeg het duel onbevangen beleeft. "We reizen niet naar München om op de foto te gaan met de wereldkampioen. We willen een goed resultaat halen."

De verwachting is dat het sprookje van Paderborn vanavond bij Bayern ruw uitéénspat. Maar waarom eigenlijk? Paderborn maakt indruk met offensief spel. Dat de selectie voornamelijk is samengesteld uit spelers die naam maakten in de lagere divisies blijkt vooralsnog eerder een voordeel dan een nadeel.

Er wordt vrijuit gevoetbald en druk kent de ploeg (nog) niet. Trainer Breitenreiter oogt zelfbewust en zal ook bij een nederlaag niet in de war raken. Kortom: wat heeft Paderborn eigenlijk te verliezen in München?

Twijfel groeit

Bij tegenstander Bayern ligt de lat altijd hoog. De start van de landskampioen houdt niet over. Ja, Bayern is ongeslagen, maar de remises bij Schalke en Hamburger SV werden gezien als nederlagen.

En de twijfel over de aangekochte spits Robert Lewandowski groeit. Want één doelpunt in zeven officiële wedstrijden is niet echt een gemiddelde dat hoort bij een Bayern-spits. Er zijn veel blessures, zo haakte Arjen Robben zaterdag op het laatste moment in Hamburg af. Voor vanavond is Robben een twijfelgeval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl