NOS VoetbalAangepast

"Van Gaal moet nog veel uitgeven"

Manchester United gaf de afgelopen transferperiode al 150 miljoen pond uit aan nieuwe spelers, maar zal er nog eens 100 miljoen bovenop moeten doen om mee te kunnen strijden om de landstitel. Dat stelt voormalig verdediger Phil Neville.

De oud-speler van United zegt in een interview met de BBC niet verbaasd te zijn over de dramatische wedstrijd van de ploeg van Louis van Gaal tegen Leicester City van zondag. Na een 3-1 voorsprong ging Manchester United met 5-3 onderuit.

"In de defensie ontbreekt het aan leiderschap, ervaring en kwaliteit. De balans in het team is helemaal zoek. We wisten al dat het team van Van Gaal een geweldige aanval heeft, maar zondag konden we zien dat dat niet uitmaakt als je niet kunt verdedigen", aldus Neville.

Centrale verdedigers van niveau

United gaf afgelopen zomer omgerekend 190 miljoen euro uit aan de middenvelders Ángel di María, Ander Herrera en Daley Blind, spits Radamel Falcao en de verdedigers Marcos Rojo en Luke Shaw.

Een centrale verdediger van het niveau van de vertrokken Rio Ferdinand en Nemanja Vidic werd echter niet aangetrokken. Volgens Neville kan United op deze manier niet met de top meedraaien. "Vooral de centrale verdediging is een belangrijke positie waarop ze moeten versterken. En ook de controlerende posities op het middenveld verdienen aandacht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl