NOS NieuwsAangepast

Duits gezin in Jemen is dood

Het Duitse gezin Hentschel, dat op 12 juni 2009 in Jemen werd ontvoerd, is dood. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Duitsland heeft de nabestaanden ingelicht.

In een brief aan de familie staat dat "Sabine, John en Simon Hentschel volgens betrouwbare bronnen tijdens hun ontvoering in Jemen zijn gedood of omgekomen". Het is onduidelijk hoe de drie zijn overleden.

Strijd

De hulpverleners Sabine en John werden vijf jaar geleden met hun toen 11 maanden oude zoon Simon en twee dochters ontvoerd in de Jemenitische provincie Saada. Een jaar later werden de twee dochters vrijgelaten.

Ontvoeringen komen in Jemen vaker voor. Ze worden meestal uitgevoerd door lokale stammen of groeperingen. Voor de vrijlating worden grote sommen geld gevraagd.

In de provincie Saada in het noorden van Jemen bevechten rivaliserende stammen elkaar al jaren. Het conflict heeft al veel levens geëist.

Dankbaar

Na meer dan vijf jaar in onzekerheid te hebben geleefd, is het nog steeds moeilijk voor de nabestaanden dit bericht te accepteren, zegt een woordvoerder. Toch is de familie dankbaar dat ze nu zekerheid hebben.

De nu acht en tien jaar oude dochters, die bij hun oom wonen, maken het naar omstandigheden goed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl