NOS NieuwsAangepast

Schippers naar gezondheidstop VS

Minister Schippers van Volksgezondheid is deze week voor een topbijeenkomst in Washington op het Witte Huis. Samen met onder anderen haar Amerikaanse, Britse en Indonesische collega's bespreekt ze twee dagen lang urgente kwesties zoals de ebola-uitbraak en de aanpak van antibiotica-resistentie.

De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Global Health Security Agenda (GHSA). Dit is een initiatief van de Amerikaanse regering waarmee infectieziekten wereldwijd moeten worden bestreden en voorkomen.

Leidende rol

Schippers heeft op het gebied van de antibiotica-resistentie een leidende rol binnen de GHSA. Steeds meer bacteriesoorten worden ongevoelig voor antibiotica waardoor het gevaar bestaat dat nu nog eenvoudig te bestrijden infecties zoals een blaasontsteking dodelijk kunnen worden.

In juni organiseerde Nederland nog een internationale conferentie hierover in Den Haag en als Nederland in de eerste helft van 2016 EU-voorzitter is, zal de aanpak van antibiotica-resistentie een van de speerpunten zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl