Ivanovic vroeg onderuit in Wuhan

Ana Ivanovic heeft haar toernooizege in Tokio geen passend vervolg kunnen geven in Wuhan. Op Chinese bodem moest de Servische tegen de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova de strijd bij een achterstand van 7-5, 6-5 staken met een bovenbeenblessure.

Op het moment dat Ivanovic in de tweede set één game van een nederlaag verwijderd was, besloot ze de handdoek in de ring te werpen. Bij de zes eerdere ontmoetingen tussen beide speelsters was de Servische telkens te sterk gebleken voor de Russin, die liefst veertien dubbele fouten sloeg.

Ivanovic, die door haar overwinning in Tokio terugkeerde in de mondiale toptien, begon nog voortvarend aan het duel met Pavljoetsjenkova. Ze nam een voorsprong van 3-0, maar kon daar niet lang van genieten en kon in het restant de goede vorm die ze liet zien in Tokio niet opnieuw etaleren.

Radwanska

Ook de Poolse Agnieszka Radwanska was geen lang leven beschoren in Wuhan, een nieuw evenement in het damescircuit. De nummer zes van de wereld verloor in de tweede ronde een marathonpartij van de Française Caroline Garcia: 6-3, 6-7 (4), 6-7 (7).

In de beslissende set gaf Radwanska, die vorige maand op de US Open ook al in de tweede ronde bleef steken, nog een voorsprong van 4-2 uit handen. In de tiebreak benutte Garcia haar vierde wedstrijdpunt.

Sjarapova

Op de bijltjesdag bleef Maria Sjarapova wél overeind. De Russin moest tegen landgenote Svetlana Koeznetsova diep gaan om een plek in de derde ronde veilig te stellen: 3-6, 6-2, 6-2.