NOS WielrennenAangepast

Kreuziger vrijgepleit van doping

Roman Kreuziger is door het Tsjechisch Olympisch Comité vrijgesproken van dopinggebruik. De wielrenner van Tinkoff-Saxo was door de internationale wielrenunie UCI voorlopig geschorst vanwege onregelmatigheden in zijn biologisch paspoort.

Afgelopen voorjaar werd bekend dat in het biologisch paspoort van Kreuziger onregelmatigheden waren gevonden die terug te voeren waren naar de periodes maart t/m augustus 2011 en april t/m mei 2012. In afwachting van het oordeel van de UCI werd de renner door de leiding van Tinkoff-Saxo tijdelijk uit competitie genomen. Om die reden deed hij niet mee aan de Tour de France.

De UCI legde Kreuziger begin augustus een voorlopige schorsing op in afwachting van een nader onderzoek. In reactie daarop stapte de renner naar het internationaal hof voor sportrecht, het CAS, teneinde zijn schorsing ongedaan te maken. Op die manier hoopte hij mee te kunnen doen aan de Ronde van Spanje. Het CAS handhaafde evenwel de schorsing.

Het Tsjechisch Olympisch Comité onderzocht de zaak. De Tsjechen zijn nu tot het oordeel gekomen dat de schommelingen in het biologisch paspoort van Kreuziger niet verdacht zijn en dat hij dus weer mag deelnemen aan wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl