NOS SportAangepast

Nadal zegt af, Federer vervangt hem

Rafael Nadal doet niet mee aan de eerste editie van de International Premier Tennis League, van 28 november tot en met 13 december in Azië. De Spanjaard heeft zich om "gezondheidsredenen" afgemeld. Roger Federer is zijn vervanger.

Nadal trok zich in augustus terug voor de US Open, omdat hij niet op tijd hersteld was van een polsblessure. Sinds zijn uitschakeling op Wimbledon in de vierde ronde speelde hij geen wedstrijd meer.

Rustperiode of blessure?

Het lijkt erop dat Nadals afzegging voor de Premier League enkel bedoeld is om aan het einde van het seizoen een rustperiode in te lassen. Over drie dagen staat Nadals rentree gepland. Hij speelt dan in Kazachstan een demonstratiewedstrijd tegen Jo-Wilfried Tsonga.

Bij het ATP-toernooi van Peking van volgende week staat de Spanjaard ook nog gewoon op de deelnemerslijst. Zowel in het enkelspel als het dubbelspel.

Nadal in team bij Sampras

De Premier League is een lucratief evenement waarbij mannelijke en vrouwelijke tennissers het in teamverband tegen elkaar opnemen. Nadal hoorde bij het team van Mumbai, net als onder anderen Pete Sampras, Gaël Monfils, Ana Ivanovic.

De andere teams zijn Singapore, Dubai en Bangkok. Andy Murray, Maria Sjarapova, Novak Djokovic, Serena Williams en Andre Agassi behoren ook tot het indrukwekkende deelnemersveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl