NOS NieuwsAangepast

Dineren op 135 meter hoogte

Bovenin de Rembrandttoren, met 150 meter het hoogste gebouw van Amsterdam, opent vandaag een tijdelijk restaurant: Hemels Rembrandt. Tot en met 4 oktober, de sterfdag van Rembrandt, kun je er 's avonds een vijfgangenmenu eten. Goedkoop is het niet, het kost 195 euro per persoon.

In het restaurant heeft Museum Het Rembrandthuis enkele etsen van Rembrandt tentoongesteld. Elke avond voor het diner geeft een conservator een korte lezing over de werken.

Voor het diner is chefkok Wilco Berends ingeschakeld. Hij is eigenaar van restaurant De Nederlanden in Vreeland, dat één Michelinster heeft.

Volgeboekt

Voor die 195 euro krijgen gasten gerechten voorgeschoteld die geïnspireerd zijn op de 17-de eeuw en het Amsterdam van Rembrandt. Een wijnarrangement is bij de prijs inbegrepen.

Het restaurant zit in de Boardroom van de Rembrandttoren. Normaliter vinden daar zakelijke meetings plaats. Het is voor het eerst dat de ruimte, op 135 meter hoogte, geopend is voor het publiek.

Het restaurant is al grotendeels volgeboekt, alleen op 26 en 27 september en van 1 tot 4 oktober was vanochtend nog plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl