Barcelona overklast hekkensluiter

FC Barcelona heeft ook tijdens de vierde speelronde van de Primera División geen punten gemorst. De Catalanen, nog zonder tegendoelpunt, gingen op bezoek bij hekkensluiter Levante niet in de fout en troffen vijf keer doel: 0-5.

Op aangeven van Lionel Messi opende Neymar na ruim een half uur de score, waarna Messi op slag van rust een penalty onbenut liet. Loukas Vyntra moest het veroorzaken van de strafschop bekopen met een rode kaart.

Met een hard schot van afstand zorgde nieuwkomer Ivan Rakitic op slag van rust toch voor een marge van twee. Sandro Ramirez en Pedro tilden de score naar 0-4, waarna Messi met nog een kwartier te spelen de eindstand met een fraai stiftje op 0-5 bepaalde.

Paris Saint-Germain

Barcelona is over precies een maand in het kader van de Champions League de tegenstander van Ajax. Een andere groepsgenoot van Ajax leed wél puntenverlies. Paris Saint-Germain kwam thuis tegen Olympique Lyon niet verder dan 1-1. Edinson Cavani opende, net als afgelopen week tegen Ajax, in de eerste helft de score.

Door toedoen van Samuel Umtiti kwam Lyon echter vlak voor tijd op gelijke hoogte. Vorige week kwam Paris Saint-Germain tegen Stade Rennes ook al niet verder dan 1-1.