NOS VoetbalAangepast

Van Gaal: zo kun je niet winnen

Een schok wilde Louis van Gaal het niet noemen. Maar vrolijk werd de oefenmeester van Manchester United niet van de prestatie van zijn ploeg op bezoek bij het gepromoveerde Leicester City. De sterrenformatie verloor met 5-3, na een 3-1 voorsprong.

"Als je met 3-1 voor staat, dan moet je 't spel gewoon platleggen", aldus een zichtbaar geërgerde Van Gaal. "Maar dat konden we niet. En dan kun je geen wedstrijden winnen."

Eerder meegemaakt

Van Gaal refereerde aan een dramatisch duel in zijn eerste seizoen als coach van FC Barcelona. Op 19 januari 1998 verloren de Catalanen thuis met 4-3 van Valencia.

"Ik doe dit werk nu vijfentwintig jaar en heb dit al eens eerder meegemaakt", zei Van Gaal na afloop. "Bij Barcelona stonden we eens met 3-0 voor en nog een kwartier te spelen. We verloren met 4-3. En dat was ook een topclub. Maar zoiets verwacht je nooit."

Van Gaal beleeft een dramatische competitiestart in Manchester. Met vijf punten uit vijf wedstrijden bezetten de Mancunians de twaalfde plaats, acht punten achter lijstaanvoerder Chelsea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl