NOS SportAangepast

Eenhoorn blij met titel, zwijgt over AZ

Na een dienstverband van veertien jaar vertrekt technisch directeur Robert Eenhoorn na het voor Nederland succesvol verlopen EK bij de honkbalbond. Eenhoorn neemt afscheid met de Europese titel, een van de vele successen onder zijn bewind.

"Ik heb hier heel veel hoogtepunten meegemaakt, maar het mooie van deze titel is dat het voorlopig de laatste is voor mij. Dan is het wel leuk dat we vanavond nog iets kunnen vieren en het niet in mineur moet eindigen."

De vertrekkende td kijkt niet alleen op het laatste toernooi met een goed gevoel terug. Onder Eenhoorn nestelde Nederland zich vast in de topvijf van de wereld en werd het zelfs wereldkampioen in 2011.

"Het zijn veertien fantastische jaren geweest", aldus Eenhoorn. "In 2000 hebben we deze weg ingeslagen, toen we voor het eerst spelers uit het gehele koninkrijk zijn gaan gebruiken. Maar het is nog veel belangrijker dat mensen gaandeweg in elkaar zijn gaan geloven. Ik vertrek wel, maar de toekomst ziet er ook hartstikke goed uit."

Volgende klus: AZ

Wie dacht dat Eenhoorn het na al zijn inspanningen voor de honkbalbond even rustiger aan kan doen, heeft het mis. De oud-speler van de New York Yankees gaat aan de slag als algemeen directeur van AZ, de club die voorbije dagen volop in het nieuws was.

"Het lijkt me duidelijk dat ik de afgelopen tijd al wel contact heb gehad met de club, maar Earnest Stewart heeft ons prima vertegenwoordigd", laat Eenhoorn weten. Hij wil nog niet ingaan op de onrust over het terugtreden van coach Marco van Basten en het vertrek van assistent-trainer Alex Pastoor.

"Dinsdag begin ik bij AZ, maar je moet mij nu maar even verontschuldigen dat ik na veertien jaar al mijn ziel en zaligheid in het honkbal te hebben gestoken ook vanavond nog even aan het honkballen ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl